Dag 15a | Coast to Coast

,
Dit bericht is onderdeel van de serie Coast to Coast
Bekijk meer berichten

Hoe noem je de extra dag die je zomaar cadeau krijgt als je een beetje doorloopt?

Vandaag ging ik met de bus naar Whitby, vanwaar ik op de stoomtrein stapte naar Pickering, met onderweg allemaal festiviteiten vanwege het jaarlijkse Steam Gala @ Beer festival.

Ik was zoals elke dag al om half 7 wakker, in het wandelritme nog steeds en stond dus om. 8 uur bepakt en bezakt naast de tent, die ik deze keer niet hoefde in te pakken.
Heel raar dat laatste.

In Whitby liep ik door de straten met eindeloos veel eten en drinken, koffiebars, pubs, fish&chips, Boots, kledingwinkels enz enz.
Wat een overdaad.
De afgelopen weken was ik soms in plaatsjes zonder één winkel, waar je moest zorgen dat je genoeg eten bij je had om de dag door te komen.
Als je kampeert wordt er geen lunchpakket voor je gemaakt!
En vandaag ging ik zo maar op pad zónder eten, wel flesje water (kon t niet laten) zo van: ik zie wel, wat een luxe!

Toen ik om kwart over 9 aankwam was mijn eerste doel vandaag bereikt toen bleek dat de stoomtrein om 09.50 vertrok.
En het was geweldig. Helemaal vol met mannen met lijstjes met treinen, of liever, locomotieven met namen en nummers. Zoals BR STD 4 TANK 80136, oftewel de eight oh one three six, als de jonge nerd tegenover me liefdevol zei.
Hij was speciaal uit Bristol gekomen voor dit jubileumweekend en zat doodstil maat zichtbaar genietend in de trein.
Tsjoeketsjoek en daar ging-ie. Grote wolken stoom en met een rustig tempo vertrokken we naar…. Grosmont, waar ik gisteren de laatste etappe begonnen was.
35 minuten waar ik (met omwegen) 7 uur over gedaan had!

Daar stapte ik uit want daar was ook de plek waar ze gerepareerd en klaargemaakt werden, tenminste, die uit North Yorkshire.
Maar er waren treinen uit t hele land, die speciaal voor dit weekend meereden, vandaar de opwinding: alles in één keer!

Ik heb wat filmpjes gemaakt en foto’s van de enthousiastelingen, die op de station maar ook overal langs de route, op heuvels en langs dorpsweggetjes, stonden te fotograferen en te filmen.
Ook de kolen die door een tractor op een soort liftsysteem geschept werden om van boven in de treinen gestort te worden heb ik erop staan.

Daarna door naar Pickering, en na een lunch en natuurlijk op de trein een dark ale, weer terug naar Whitby en Robin Hoods Bay.
Op de trein hoorde ik trouwens dat de abdij van Whitby Bram Stoker geïnspireerd heeft om hier de plek te situeren, waar Dracula als hond aan land gekomen is (of zoiets).
Foto van de ruïne van de kerk, die 2 keer is vernietigd en weer opgebouwd, door Vikingen en Hendrik VIII. ( info van wiki want helemaal weer online)

Op de camping terug nog even in de avondzon op mijn outdoor ukelele, die alles onderweg doorstaan heeft maar foto’s ontbreken want selfies met vond ik te gênant.
Maar heerlijk om bij me te hebben en elke gram (450) waard!

Nu dus eten met de Nieuw Zeelanders en morgen om 7 uur nog even de zonsopkomst fotograferen, als ik net zo vroeg wakker word als vandaag.

En dan naar huis….heel veel zin in!

Dank voor het lezen en tot de volgende reis!!!!

Comments (2)

  • Yvon 11 oktober 2018 at 20:23 Reply

    Wat leuk om te lezen dat je op dezelfde plaatsen bent geweest als wij dit jaar met onze vakantie. Chapeu voor je sportieve prestatie. Doen wij je niet na.

  • Ellen vd Horst 23 november 2018 at 10:22 Reply

    GEWELDIG!! Chapeau!!! Ik zou dit ook zo graag willen doen. Ben een paar jaar geleden ook begonnen met wandelen, maar door hielspoor is het niet meer mogelijk. Alle soorten behandelingen gehad, maar het blijft terug komen. Heerlijk om je filmpjes, foto’s en verhalen te zien/lezen. Geniet er echt van. Wie weet dat ik dit ooit ook kan doen. Heel veel wandel plezier nog in de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *