Dag 4 | Coast to Coast

,
Dit bericht is onderdeel van de serie Coast to Coast
Bekijk meer berichten

 

I wandered lonely as a cloud

That floats on high o’er vales and hills

When all at once I saw a crowd ,

A host of golden daffodils.

Beside a lake, beneath the trees,

Fluttering and dancing in the breeze

Dit zijn de woorden van de dichter Wordsworth, en er wordt verteld dat hij dit schreef na een tocht naar Ullswater.

Ullswater bij avond
Grisedale Tarn
Nog meer mist
Eigen route gekozen: hoogste punt…

Als je van Grasmere naar Patterdale gaat, zijn er 3 routes: door het dal, via Helvellyn en via St Sunday Craig. De hoogste is Helvellyn, en aan de andere kant van het dal de bijna even hoge St Sunday Craig, maar daar is de graat niet zo smal. Ik had me voorgenomen vandaag, want ik had de heuvels van gisteren nog in de benen, pas bij Grisedale Tarn ( een meer op de helft ongeveer), te besluiten welke route ik nam.

Het was zelfs een beetje zonnig, weinig wind en ook al was er regen voorspeld, ik zag t zitten om de (rustigere) optie van St Sunday Craig te nemen. Alleen lopen is heerlijk: files op de berg, laat maar. Ivm voorspelde harde wind v morgen was daarboven kamperen helaas geen optie! Nou ja , volgende keer dan maar:-) Het was een prachtige tocht. Niet eens lang, een keer heel spannend toen ik toch een te steil pad nam en een beetje klauterend bovenkwam, waar al snel de mist kwam aandrijven. Nog net een mooi uitzicht op Ullswater, en toen begon de motregen, mist en wind.

Gelukkig had ik vandaag, toen het weer nog goed was, vóór de pas wel goed gerust, itt tot gisteren,, dus met wat korte snackstops ging t prima vandaag. Behalve 1 vervelende Amerikaan, (ja sorry maar het was de zoveelste 60er met zwijgende vrouw erbij) die het nodig vond me weer heel belerend over van alles te vertellen waar ik niet om gevraagd had, alleen maar gezellige mensen gezien, die een weekendje Lake District doen. Bofkonten, die Engelsen…

Nu ben ik in het prachtige Patterdale, kamperend aan het Ullswater, bekijk ik de route van morgen en vraag me af wat ik in hemelsnaam moet doen met mijn resupply.

Veel te veel eten opgestuurd en prima winkels hier.

Nou ja weer wat geleerd.

Statistieken vd afgelopen dagen:

Woensdag: 26 km, 832 m omhoog, 749 omlaag

Donderdag: 26.3 km, 698 omhoog, 671 omlaag

Vrijdag: 17 km, 616 m onhoog, 655 omlaag

Zaterdag (vandaag) 15 km, 900 omhoog, 827 omlaag.

En gek genoeg was vrijdag t zwaarst, door t weer, het terrein, het steile pad, wat dan ook.

Morgen nog een laatste flinke klim naar Kidsty Pike en i.p.v. 30 km doe ik er 19.

Moet niet te gek worden…..  

Rustplek vóór de top
Mist komt op
Helvellyn
Verbaasd schaap
Op de top van St Sunday Craig
Daar was ik…

Comments (2)

  • lana 20 september 2018 at 19:54 Reply

    Super mooi mammie! Maar je mag wel wat doorlopen, ik mis je wel een beetje..
    Veel succes

    • offlein 3 oktober 2018 at 16:49 Reply

      xxxxxxxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *