Oslo / Rondane

,

In 2014 speelde ik nog in Goede Tijden , Slechte Tijden.

Dat is een programma dat dagelijks opgenomen wordt, met behoorlijk pittige schema’s.

In een week wordt er 1,5 dag gerepeteerd en de rest opgenomen , van 8-6. Als je in de eerste scenes zit betekent dat: 0700 stipt in de makeup, en een uur later draaien.

Toen ik de productie vroeg me een week vrij te geven om in Noorwegen te wandelen met mijn wandelvrienden, keek men een beetje bedenkelijk. Immers, als je een week niet draait ben je niet op tv, en dat moet in het verhaal uitgelegd worden. Het ging te ver om zomaar Maxime een week niet te laten verschijnen, in de verhaallijn waar ik dat moment in zat.

Dus bedacht met (superlief) een oplossing.

Ik zou de ene week maandag repeteren, dan zou de planner dinsdag al mijn scenes! achter elkaar plannen, zodat ik om 1800 op het vliegveld kon zijn voor een vlucht naar Oslo. Van daaruit kon ik met de trein naar de stad, en naar de camping van de eerste dag.

En dus stond ik op een dinsdagochtend in september om 0600 naast mijn bed, om om 7 uur in de makeup te zitten, en de hele dag, tot ca 1700 al mijn scenes van die week te draaien.

Vervolgens snel naar huis, douchen, makeup eraf, ingepakte rugzak pakken  en om 1800 naar het vliegveld waar ik om 20.30 de laatste vlucht had, daarna de trein naar de stad, de allerlaatste bus van die dag naar de camping waar ik om 1.30 aankwam.

Op een bankje bij de bushalte voor de camping zaten mijn vrienden te wachten, zo tof!

Tent opzetten en proberen te slapen (lukte niet want ik lag te stuiteren).

Na een paar dagen Oslo , met prachtige musea ( Framm, vikingmuseum,  Kon-tiki , Noors volksmuseum( openlucht) en Vigeland met Mönch! vertrokken we met de trein naar Rondane, een gebied 3 uur ten noorden van Oslo, waar rendierkuddes in het wild rondlopen en een soort hoogvlakte sfeer hangt.

Vandaar maakten we een trekking waar we in het wild kampeerden ( dat mag nl in Scandinavië) en al ons eten voor een week meedroegen op de rug.

Ik had in totaal 12.5 kg, met alles erop en eraan, waar ik supertrots op was: tot op de gram afgemeten, en het kwam precies uit, alles was op en aan het eind had ik een heeeeeeel lichte rugzak over…

Het was voor het eerst dat ik in het wild kampeerde, water zo uit de rivier kon pakken, stilte beleefde en goede gesprekken, als je 24 uur per dag samen optrekt.

We waren met een groep van 5 mensen, waarvan de rest na een week nog doorging, want ik moest dinsdagavond weer terug, om woensdag de repetities van gtst weer te kunnen doen, en de rest van die week te draaien.

Niemand merkte er op tv iets van, ik heb dinsdag avond nog de ouderavond van onze oudste dochter kunnen bijwonen, en had wederom het gevoel, dat ik weken was weggeweest.

Een topland en een topvakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *